Vici Gaming osvojio StarLadder Minor

Dota 2 11. mar 201915:47 > 15:48
Podeli:
Starladder

Ponovo je kineski tim osvojio Dota 2 Minor, ovoga puta to je Vici Gaming koji je zgazio Gambit u borbi za titulu i poslednji slot na predstojećem DreamLeague Majoru.

Azijski timovi nastavljaju sa dominacijom na Minorima. Nakon pobede Tigersa u Štokholmu i trijumfa ekipe EHOME u Bukureštu, Vici Gaming je podigrao trofej u Kijevu koji im je doneo ne samo 125.000 dolara već i dragocenu poslednju kartu za naredni Major.

Vici je ispustio samo jedan gejm na celom turniru, kada su u meču pobednika grupe B savladali Gambit 2-1. Oni su potom u plejofu dva puta igrali protiv CIS ekipa. Prvo su savladali Old but Gold 2-0, da bi potom došao red na revanš protiv Gambita koji je izbacio američku ekipu Flying Penguins u drugom polufinalu.

Vici Gaming je poveo 2-0 u dve veoma brze partije koje su trajale po 25 minuta svaka, da bi Gambit uspeo da se konsoliduje i pruži bolji otpor u odlučujućoj trećoj partiju, ali je nakon 45 minuta igre Vici došao i do treće pobede.

Ovo znači da će Kina imati ponovo četiri predstavnika na Majoru, a pored Vici Gaminga podsetimo tu će biti još i PSG.LGD, EHOME i Keen Gaming.

DreamLeague S11 Major počinje 14. marta i u narednih deset dana učesnici će se boriti za milion dolara i 15.000 DPC poena.