Virtus.pro izbacio Evil Geniuses sa Majora

Dota 2 21. mar. 201910:10 > 10:11
Podeli:
DreamHack Flickr

Tri vodeća Dota 2 tima po Pro Circuit poenima su se našli u gubitničkom baražu na DreamLeague Majoru, tako da je bilo samo pitanje vremena kada će se neki od njih susreti u borbi za opstanak.

Majori prolaze a EG i dalje nema odgovor za Virtus.pro. Podsetimo, Virtus ih je izbacio u borbi za veliko finale Kuala Lumpur Majora, savladali su ih u prvoj rundi pobedničkog baraža u Chongqingu, a istorija se sada ponovila i u borbi za top 6 na DreamLeague Majoru.

Činilo se da će ovoga puta epilog biti drugačiji nakon što je EG poveo zahvaljući sjajno igri Artour „Arteezy“ Babaeva na Lycanu. Potom je usledio maratonski gejm koji je trajao duže od sat vremena, u kom je EG uspevao da odoli naletu Rusa, ali kako je partija odmicala sve su se teže snalazili u grupnim borbama što je dovelo do poravnanja rezultata.

Odlučujuća treća partija je bila i najbrža od sve tri. Virtus je potpuno kontrolisao gejm i slavio 28-10 nakon 35 minuta igre uz prelepu igru Romana „Ramzes666“ Kushnareva na Phantom Lanceru sa kojim je imao 12-0-6 skor. Ma koliko da je ovaj poraz teško pao momcima u plavom, verujem da im je loše raspoloženje ipak ublažila činjenica da su se plasmanom u top 8 i zvanično izborili za direktan poziv na The International 9, tako da imaju dovoljno vremena da se za njega pripreme i osmisle kako da pariraju protivnicima kao što su Virtus i Secret.

Virtus u narednoj rundi čeka poraženog iz kineskog derbija u kom igraju PSG.LGD i Vici Gaming, a ukoliko dođu u ovom meču do pobede, u narednoj nas možda bude čekao veliki derbi protiv Secreta, koji je savladao J.Storm i sada čeka gubitnika meča Keen Gaming – Fnatic, koji su sutra na programu.