Vici Gaming je DreamLeague Major šampion

Dota 2 25. mar 201911:57 > 11:58
Podeli:
DreamHack Flickr

Po prvi put je pobednik Minora osvojio i Major na koji se kvalifikovao. Vici Gaming je krunisao sjajnu igru tokom celog turnira 3-2 pobedom u velikom finalu protiv Virtusa.

Za razliku od prethodna dva Majora koja su obeležili Virtus.pro i Team Secret, ovoga puta je Vici Gaming sa pravom bio u centru pažnje. Iako su od ekipe Evil Geniuses izgubili u grupnoj fazi, prošli su u pobednički baraž, gde su redom savladali aktuelnog Major šampiona Team Secret, potom u kineskom derbiju PSG.LGD i u borbi za finale odlični Fnatic koji je gospodario drugom polovinom baraža.

Za to vreme Virtus.pro je uspeo da savlada svu konkurenciju u gubitničkom baražu i osveti se ekipi Secret za poraz u finalu Chongqinga, ali na kraju nije im bilo suđeno da se domognu nove titule.

Ni Phantom Lancer nije uspeo da pomogne Romanu „RAMZES666“ Kushnarevu u prvoj partiji finala, koja je prošla u znaku Zhang „Paparazi“ Chengjunovog 12-0-12 Morphlinga. Ono što mu nije pošlo za rukom u prvoj, jeste u drugoj partiji, kada je RAMZES666 uz ogromnu podršku tima izneo Virtus sa Anti-Mageom sa kojim je imao 11-1-13 skor.

Nakon dva relativno neizvesna gejma koja su obeležili carry igrači, u trećem smo videli efikasnu demonstraciju sile kineske ekipe koja je trijumfovala za 22 minuta prepustivši Virtusu samo osam killova. Virtus je uspeo da se još jednom, po ko zna koji put na ovom turniru, povrati od poraza i izjednači na 2-2 ali je u petoj odlučujućoj partiji Vici još jednom pokazao da su u izuzetnoj formi i za 21 minut igre pregazio Virtus i došao do titule.