Dota fanovi slavili ispadanje EnVy-jeve ekipe sa Majora

Dota 2 7. maj 201915:09 > 15:11
Podeli:
ESL

Navijači su se ujedinili oko bojkota igrača koji je čini se zaratio sa celom Dota 2 zajednicom svojim postupcima.

Kada su veliki esport turniri u pitanju navikli smo da gledamo radovanje navijača zbog uspeha timova kojima pružaju podršku i tugovanja kada isti završe učešće na takmičenjima. Ali juče smo imali priliku da vidimo zaista specifičnu situaciju kada je na Reditu za kratko vreme prikupio podršku od preko 5.000 ljudi post u kom se sarkastično čestitalo ekipi beastcoast na „uspehu“ na MDL Disneyland Paris Majoru gde su postali prvi tim koji je završio učešće na turniru porazu u prvom kolu gubitničkog baraža.

A kako je do toga došlo? Evo i kratkog pojašnjenja za neupućene.

Sve je počelo dolaskom Jacky „EternaLEnVy“ Maoa u ekipu 25. marta. Par dana kasnije tim postiže veliki uspeh izborivši plasman na MDL Paris Disneyland Major savladavši Forwad Gaming 2-1 u odlučujućem meču. A onda 21. aprila stiže vest da su Nico „Gunnar“ Lopez i Jason „Newsham“ Newsham izbačeni iz tima i to prema saopštenju igrača zbog toga što je EE nagovorio ostatak ekipe da izbace pomenuti duo, time im uskrativši učešće na svom prvom Majoru iako su bili deo tima koji se na njega kvalifikovao.

U tim dolaze Eric „Ryoya“ Dong i Timothy „tmt“ Ong, a EnVy se nakon kritika navijača obratio javnosti rekavši da nije u pitanju ništa lično, več da smatra da sa ovim sastavom ekipa ima veće šanse da se izbori bar u top 6 na Majoru u Parizu.

Epilog ove odluke je sada već dobro poznat. Ekipa koju je pred Major preuzela organizacija beastcoast gubi oba meča u grupi A od Virtusa i Keen Gaminga, zbog čega turnir nastavljaju u donjem baražu gde ih je u prvom kolu savladao compLexity.

Kada se sada sagleda cela situacija, može se reći da je EternaLEnVy bespotrebno rizikovao i da se rizik nije isplatio. Poznato je da iskusni pro igrači u Americi već dugo vremena nemaju visoko mišljenje o njemu i ne žele ga u svojim timovima, a sada je prokockao šansu i među mladim igračima kada su videli šta je u stanju da uradi svojim saigračima.

Velika je verovatnoća da ekipa beastcoast neće ostati na okupu posle ovoga, a u tom slučaju za EnVy-ja bi možda najbolje bilo da nastavi karijeru u SEA regiji ili eventualno Evropi, pošto je teško zamisliti da je pred njim svetla budućnost u Americi.