Team Secret osvojio Disneyland Dota Major

Dota 2 13. maj 201911:42 > 11:43
Podeli:
Mars Media

Team Secret je postao šampion MDL Paris Disneyland Majora savladavši svoje stare rivale Team Liquid 3-1 u velikom finalu.

Team Liquid je obeležio veći deo plejofa redom izbacujući Vici Gaming, OG, PSG.LGD i Evil Geniuses u donjem baražu, ali ih je na kraju ipak zaustavio moćni Secret koji je ovom pobedom postao prvi tim sa dve Major titule u aktuelnoj sezoni.

Nakon prve partije finala izgledalo je kao da ništa ne može da zaustavi Team Liquid. Amer „Miracle-“ Al-Barkawi je imao neverovatnu partiju sa 23-1-9 Morphlingom, ali u drugom gejmu odgovara Yeik „MidOne“ Nai Zheng preko Arc Wardena uz odličnu igru Ludwiga „zai“ Wahlberga na Sand Kingu.

U trećoj partiji Team Secret je bio spreman za Morphlinga, ali zato Liquid nije imao odgovor na Templar Assassina kog je igrao MidOne završivši partiju sa 14-2-10 skorom. Liquid je uspeo da parira Secretu na početku partije, ali kako je ona odmicala Secret je uvećavao prednost i zatvarao krug oko baze protivnika sve dok nisu poveli 2-1.

Tu je Team Liquid i stao. U poslednjoj partiji uzimaju samo 9 killova za pola sata igre. Ovoga puta ih je Michal „Nisha“ Jankowski nadigrao sa 7-0-10 Svenom. On je jednostavno pravio previše štete protivničkom timu i Team Liquid je morao da se pomiri da će se iz Pariza vratiti sa titulom vicešampiona, dok je pehar potpuno zasluženo otišao u ruke Team Secreta.