Novi rasistički skandal potresa Dota esport zajednicu

Dota 2 24. maj. 201917:49 > 18:39
Podeli:
Privatna arhiva

Ovoga puta u centru pažnje je jedan od članova aktuelnog The International šampiona, ekipe OG.

Nešto manje od šest meseci nakon što je igrač TNC Predatora, Carlos „Kuku“ Palad, banovan sa Chongqing Majora zbog uvreda upućenih kineksim igračima u igri, dolazi do novog incidenta, a ponovo su tema problematični ruski igrači koji su ovoga puta doveli do tačke ključanja Sebastiena „7ckngMad“ Debsa.

Naime na Redditu se pojavio post u kom je jedan igrač okačio slike iz partije koju je igrao sa 7ckngMad-om, gde je došlo do žestokog okršaja između njih dvojice. Do svađe je došlo nakon što je Rus zatražio Aegis koji je na kraju pokupio 7ckngMad, zbog čega je ruski igrač rešio da prestane da igra i ostane u bazi pingujući zvezdu OG-a kad god umre.

Potom je došlo do rasprave u chatu, gde se doduše vide samo reči koje je uputio 7ckngMad, vidno revoltiran ponašanjem svog saigrača. Evo i jedan deo razgovora, ceo post možete pronaći ovde.

Screenshot

Debs je ubrzo reagovao i oglasio se kako na Redditu tako i na Tviteru, gde je objasnio da su uvrede bile upućene isključivo igraču i da nema ništa protiv ruske zajednice uopšteno. I pored njegovog brzog odgovara, cela situacija je uzburkala javnost koja je kao i obično u ovakvim situacijama podeljena.

I dok se dosta njih slaže da je ovo nešto što se svakodnevno dešava u Dota partijama, određen broj ruskih igrača je ove uvrede lično shvatio, a čitava stvar je eskalirala zvaničnim saopštenjem igrača Virtusa, Aleksey „Solo“ Berezina koji je izjavio da će bojkotovati predstojeći EPICENTER 2019 Major koji se igra upravo u Rusiji, ukoliko Valve ne zabrani 7ckngMadu da igra na njemu.

Valve je u situaciji sa Kuku-om reagovao zato što je njegov tim probao da zataška celu situaciju, tako da ostaje da vidimo kako će se poneti u ovoj situaciji. Ovaj Major je izuzetno važan za OG kome je ovo tek drugi Major u sezoni i potreban im je dobar uspeh kako bi izborili direktan plasman na The International 9, zbog čega bi potencijalno banovanje jednog od članova ekipe moglo da ima ogroman uticaj na plasman TI8 šampiona na naredni The International.