Dota zvezda w33 stigao u Team Liquid

Dota 2 20. jun. 201911:26 > 11:27
Podeli:
Starladder

Rumun Aliwi "w33" Omar je jutros zvanično predstavljen kao novi mid lejner Team Liquid Dota 2 tima.

Od kako su procurele informacije da trenira sa Liqidom pretpostavljalo se da će w33 najverovatnije proći probu i dobiti mesto u timu, a dva dana pred početak EPICENTER Majora stigla je potvrda od strane američke organizacije.

Slavni igrač koji je ponikao u ekipi Balkan Bears se proslavio postavši prvi u svetu sa 8000 MMR rejtingom, a njegova popularnost vrtoglavo skače kada se u avgustu 2015. godine priključuje ekipi Team Secret sa kojom osvaja nekoliko turnira među kojima je najbitniji The Shanghai Major 2016 u kom su upravo savladali Liquid u finalu, par meseci nakon što su u finalu Frankfurt Majora izgubili od OG-a.

Iako je w33 odlično igrao za Secret, napušta tim u februaru naredne godine i postaje član američkog miksa koji će nastupati kao Digital Chaos i sa kojim ostvarju najveći uspeh u dosadašnjem toku karijere, a to je drugo mesto na The International 6 gde su u finalu izgubili od Wings Gaminga.

Može se reći da w33 nije imao previše sreće sa timovima nakon tog perioda. Igrao je za nekoliko osrednjih ekipa kao što su Planet Odd i PENTA, pre nego što prošle godine nastavlja karijeru u brazilu gde je igrao prvo za paiN Gaming a potom i Chaos Esports. Ali sada se sve to menja. Dobiće priliku da zaigra u jednoj od najvećih esport organizacija na svetu i jednom od najjačih i najpopularnijih Dota 2 timova.

Team Liquid ima jasne šampionske ambicije i poznato je da uvek idu na titulu koji god turnira da je u pitanju, a isto važi i za TI9 gde će probati da dođu do drugog The International pehara.

Podsetimo, priliku da w33-a gledate u novom timu imaćete već od subote na Sport Klub TV kanalu u direktnom prenosu na srpskom jeziku, a Liquid svoj prvi meč u grupi B igra u subotu tačno u podne protiv Gambita.