EPICENTER Major: Bolest kapitena skupo koštala OG

Dota 2 24. jun 201910:32 > 10:33
Podeli:
Epic Games

Drugi dan Dota 2 Majora u Moskvi je obeležio neočekivan rasplet grupe C gde je TNC Predator zauzeo prvo mesto ispred finalista prošlog The Internationala, a možda i glavni razlog tome je to što je OG morao da igra bez svog kapitena Johana "N0tail" Sundsteina usled neočekivanih problema sa zdravljem.

Grupa D je otvorena istim mečom koji ju je i završio, a to je okršaj Ninjas in Pyjamas i PSG.LGD-a. Timovi su razmenili pobede u dve brze partije koje su trajale svaka po oko 20 minuta, da bi potom usledio maraton od 55 minuta u odlučujućem gejmu iz kog je NiP izašao kao pobednik.

Potom je usledio žestok okršaj između TNC Predatora i OG-a koji je bio primoran da igra sa svojim trenerom Titouan „Sockshka“ Merlozom. Iako vidno oslabljeni OG je mogao da dođe do pobede, ali su u trećoj odlučujućoj partiji izgubili svih pet igrača prilikom odlučujućeg napada na protivničku bazu što ih je koštalo pobede.

Niko nije očekivao da će se u meču pobednika boriti NiP i TNC Predator, a ovakav rasplet događaja je bolje iskoristila SEA ekipa. Obe partije su bile izuzetno duge i ukupno su trajale tačno dva sata. TNC je poveo, a potom i zadao konačan udarac NiP-u iako su u drugoj partiji imali 15 killova i čak 30.000 golda zaostatka, što je nešto što se zaista retko viđa u profesionalnoj Doti.

Repriza finala TI8 koju smo videli u meču gubitnika nije donela previše uzbuđenja jer je PSG.LGD lako izašao na kraj sa oslabljenim OG-om, ali je poslednji meč grupe doneo dosta uzbuđenja, da bi na kraju kineska ekipa po drugi put za redom savladala jednog od evropskih timova iz grupe D i poslala ih u donji baraž.

U grupi C Vici Gaming je zauzeo prvo mesto pobedama protiv Forward Gaminga i Alliance. Alliance je uspeo da savlada Virtus.pro u prvom kolu, ali se VP osvetio u odlučujućem meču za plasman u pobednički baraž.

Evo i kako izgledaju plejof parovi:

Screenshot

Podsetimo, sve mečeve od sada možete gledati i u direktnom prenosu na Sport Klub Esports TV kanalu.