EPICENTER Major: Gambit i Alliance u borbi za TI9

Dota 2 27. jun 201912:29 > 12:30
Podeli:
Epicenter

Stigli smo do top 8 faze plejofa na Dota 2 EPICENTER Majoru, a najzanimljiviji par koji će se sutra boriti u CSKA Areni je definitivno onaj između Gambita i Alliance jer sa sobom nosi ogromnu nagradu - direktan plasman na The International 9.

Kako vreme prolazi tako je ulog oko TI9 sve veći i veći. Pod tim naravno mislim na nagradni fond i sumu novca za koju će se timovi boriti koja od juče već iznosi 21 milion dolara i ko zna koliko će još rasti do početka turnira. Pred početak EPICENTER Majora nekoliko ekipa je bilo u igri za poslednjih par slotova koji vode direktno na turnir, a rasplet mečeva je doveo do toga da su Gambit i Alliance u situaciji da im treba plasman u top 6 na Majoru.

Upravo ova dva tima će se boriti u narednoj rundi donjeg baraža, nakon što je Alliance savladao Royal Never Give Up, dok je Gambit nadigrao Ninjas in Pyjamas.

Gambit sa razlogom treba da se plaši ekipe Alliance koja je već pokazala da ume da se bori kada je ulog ogroman. Oni su protiv kineske ekipe RNG takođe igrali meč koji je pobednika ostavlja u trci za TI9, a u ovom okršaju su izgubili prvu partiju koja je trajala 65 minuta, ali su nakon toga uspeli da preokrenu rezultat i dođu do pobede.

Sa druge strane Gambit će imati prednost domaćeg terena i publike koja će navijati za njih i čini se da je prava šteta što će ovaj spektakl u najavi morati da se završi nakon maksimum tri partije i što nije u pitanju BO5 meč jer oba tima imaju mnogo toga da pokažu i mnogo toga za šta se bore.

I dok će ova dva tima voditi svoju bitku za TI9, drugi par treće runde donjeg baraža čine finalisti prošlog The Internationala PSG.LGD i OG. Pobednik ovog meča će ići na najprijatnije iznenađenje turnira – TNC Predator, dok će bolji iz duela Alliance – Gambit igrati protiv Virtusa za mesto u top 4.

Podsetimo, u finalu pobedničkog baraža se sastaju Team Liquid i Vici Gaming, a nakon njihovog okršaja ćemo znati prvog finalistu EPICENTER Majora.