Podeljene pozivnice za TI9 kvalifikacije

Dota 2 1. jul 201912:14 > 12:15
Podeli:
Valve

Valve je otkrio koji Dota 2 timovi idu direktno u zatvoreni deo regionalnih kvalifikacija za The International 9.

Sa završetkom poslednjeg DPC turnira u sezoni gotova je i trka za direktan plasman na TI9. Ostatak timova će se boriti za preostalih šest slotova kroz regionalne kvalifikacije, a ekipe koje smo viđali na Minor i Major turnirima tokom sezone će imati tu prednost u vidu direktnog plasmana u zatvorene kvalifikacije.

Najviše direktno pozvanih timova smo videli u CIS regiji – čak pet (Gambit, Na’Vi, Team Spirit, Team Empire, Winstrike). Kada je Gambit izgubio odlučujući meč na EPICENTER Majoru protiv ekipe Alliance postalo je jasno da će CIS kvalifikacije biti izuzetno teške, što i ne čudi kada se uzme u obzir da se samo jedan tim iz regije direktno kvalifikovao na TI9.

Po četiri tima su pozvana u tri regije, a to su Kina, Severna i Južna Amerika.

Kina: EHOME, Royal Never Give Up, Team Aster, Team Sirius
NA: J.Storm, Forward Gaming, Complexity, beastcoast
SA: Thunder Predator, paiN Gaming, Team Ham, Team Anvorgesa

Najmanje timova je pozvano u EU i SEA reagijama: The Final Triba i Chaos su pozvani u Evropi, dok će Mineski i BOOM ID imati prednost u SEA kvalifikacijama.

Otvorene kvalifikacije su na programu od 3. do 6. jula, dok će se zatvorene kvalifikacije igrati od 7. do 14. jula, nakon čega ćemo znati kompletan spisak učesnika devetog po redu The Internationala.