Infamous savladao paiN u SA kvalifikacijama za TI9

Dota 2 12. jul 201912:27 > 12:40
Podeli:
DreamHack

Peruanski Dota 2 tim Infamous je postao 15. učesnik The International 9 Dota 2 turnira, savladavši paiN Gaming 3-0 u finalu SA kvalifikacija.

Brza reakcija peruanske organizacije se na kraju isplatila. Oni su odmah nakon poslednjeg Majora u sezoni raspustili svoj tim nakon serije loših rezultata, preuzevši sastav ekipe Team Anvorgesa. Talentovani igrači koji su se dokazali vezavši dva top 4 finiša na Minor turnirima nisu imali prevelikih poteškoća u (po rezultatima) najslabijoj Dota 2 regiji, sem poraza protiv paiN-a u pobedničkom baražu.

Infamous je završio grupnu fazu takmičenja na prvom mestu tabele sa 6-1 skorom, da bi potom savladali EgoBoys u prvoj rundi pobedničkog baraža i zakazali prvi od dva velika derbija protiv paiN Gaminga. Nakon poraza od ekipe paiN savladali su EgoBoys još jednom u finalu gubitničkog baraža, a onda je na red došlo veliko finale i borba za TI9.

Sve tri partije su bile neizvesne, ali je Infamous izlazio kao pobednik. Sada je na mladim igračima da pokažu da li su spremni za velike turnire, ili je solidan rezultat na Minorima njihov trenutni maksimum.

Infamous je treći tim koji se kvalifikovao preko regionalnih kvalifikacija. Pre njih je Na’Vi trijumfovao u CIS regiji, dok je Mineski osvojio SEA kvalifikacije. U toku su još regionalni turniri u Kini, Evropi i Americi, koji će danas ući u plejof fazu.