RNG osvojio kineske kvalifikacije za TI9

Dota 2 14. jul 201915:29 > 15:32
Podeli:
Epicenter

Royal Never Give Up je nakon epskog finala i 3-2 pobede protiv CDEC Gaminga izašao kao pobednik iz ubedljivo najtežih regionalnih kvalifikacija za The International 9.

Neuspeh jakih kineskih Dota 2 timova tokom aktuelne sezone je doveo do toga da je većina njih morala da se bori za samo jedno mesto u kvalifikacijama koje vodi na TI9.

Među osam učesnika kvalifikacija su bili timovi koje smo viđali tokom sezone na Major i Minor turnirima, pa čak i bivši TI šampioni Newbee i Invictus Gaming.

Upravo je jedan od njih obeležio grupnu fazu kvalifikacija. Invictus je iz nje izašao kao prvoplasiran tim sa 7-1 skorom, ali ih je onda dočekao hladan tuš u plejofu. Oni su ispali nakon dva vezana 0-2 poraza od ekipa EHOME i Royal Never Give Up i na izuzetno bolan način završili 2018/2019 sezonu.

Za razliku od njih RNG je uspeo da se uzdigne iz pepela nakon 0-2 poraza od CDED-a u prvoj rundi plejofa. Srećom po njih pa se sistem duplih eliminacija i dalje primenjuje u Doti, jer su drugu šansu i te kako znali da iskoriste. Prvo je pao IG, potom i EHOME i onda je usledio novi okršaj protiv CDEC Gaminga, ekipe koju nismo previše gledali ove sezone, ali koja je na kraju došla na samo jedan gejm od ogromnog uspeha.

CDEC je poveo u finalu, ali je RNG uspeo da preokrene rezultat, samo da bi CDEC izjednačio u četvrtoj partiji i odveo nas u peti odlučujući gejm. I dok su prethodne četiri partije trajale u proseku oko pola sata, peti gejm je trajao skoro pedeset minuta. Oba tima su se žestoko borila, ali su na kraju Queen of Pain i Lifestealer doneli prevagu.

Ovo znači da se sada čekaju još samo dva tia koja će kompletirati listu učesnika TI9, a to su pobednici evropskih i američkih kvalifikacija.