TI9 nagradni fond prešao 30 MILIONA DOLARA

Dota 2 22. jul 201912:02 > 12:03
Podeli:
Screenshot

Valve i Dota nastavljaju da pomeraju sve poznate granice elektronskog sporta. Uz podršku igrača širom sveta nagradni fond devetog The Internationala je već sad prešao cifru od neverovatnih 30 miliona dolara.

Još od prvog The Internationala ovaj turnir iz godine u godinu obara svetski rekord u najvećem nagradnom fondu u esportu. Činilo se da će ove godine možda tome doći kraj kada je Epic Games najavio Fortnite Svetski kup sa nagradnim fondom od 30 miliona dolara, pet miliona više nego TI8, ali Valve se postarao da se tradicja ne prekine.

Uz gomilu inovacija za Battle Pass, oni su privoleli ljubitelje Dote da nastave sa kupovinom iznova i iznova, zbog čega je nagradni fond TI9 dostigao 30 miliona u momentu kada je nagrada za TI8 iznosila „tek“ 21 milion.

Ovo znači da TI9 ne samo da je već sada za trećinu premašio prošli The International, već i da se verovatno neće zaustaviti na ovom iznosu pošto ima još oko mesec dana za njegovo povećavanje.

Ko zna, do kraja turnira možda dođemo i do astronomske cifre od 40 miliona, a sve ovo navodi na razmižljanje da li je zapravo dobro za igru da jedan turnir ima ovoliko velik nagradni fond u odnosu na ostale, kao i zašto Valve nešto slično ne uradi za svoju drugu igru, Counter-Strike, kako bi povratio sjaj Majora koji po mnogim igračima (vidno nezadovoljnim odnosom prema CS:GO-u u poređenju sa Dotom) sve češće potenciraju kako Majori gube draž.