Ugašen Forward Gaming

Dota 2 22. jul. 201918:25 > 18:28
Podeli:
ESL

Iako su uspeli da izbore plasman na The International 9, igrači su mesec dana pre turnira ostali bez organizacije koju će predstavljati.

Vlasnik esport organizacije Foward Gaming, Daniel Dayshotan, je izdao zvanično saopštenje da je usled loše finansijske situacije primoran da ugasi ceo projekat. Osnovan u septembru prošle godine, Forward Gaming nije izdržao ni godinu dana na izuzetno nepredvidivom esport tržištu na kom je sve teže opstati.

https://twitter.com/TheDashtoyan/status/1153042818119680000

Čak ni plasman na najveći esport turnir na planeti nije bio dovoljan da organizacija pronađe sponzore, što znači da će igrači sada morati da u sred priprema za najveći turnir u svojoj karijeri usput i traže sponzora za put u Kinu. Ipak, i pored toga izgleda da su se tim i organizacija rastali u prijateljskim uslovima. Igrači su se oprostili porukama od Dayshotana, naglasivši da im je organizacija izašla u susret koliko je mogla u proteklom periodu.

Menadžer ekipe Jack „KBBQ“ Chen će preuzeti odgovornost da pronađe novu organizaciju, a mi mu toplo preporučujemo da zakuca na vrata 100 Thievesa, jedne od najbogatijih i najbrže rastućih novih esport organizacija u Americi.

Od Forward Gaminga se ne očekuje da previše urade na TI9, do sada nisu imali ni zapažene rezultate na Majorima tokom ove sezone, ali popularnost koju vam donosi učešće na ovako prestižnom turniru čiji nagradni fond već sad iznosi 30 miliona dolara je svakako nešto što ne treba ignorisati.