Newbee preuzeo Dota tim Forward Gaminga

Dota 2 25. jul 201914:22 > 14:23
Podeli:
Screenshot

Legendarna kineska esport organizacija je uspela da ugrabi Dota 2 tim koji se plasirao na The International 9 ispred jake konkurencije.

Iako ovo nije slučaj bez presedana, jako su retke situacije da kineske organizacije uzmu jedan tim sa Zapada. Ipak, u ovom slučaju ovakav rasplet događaja je i više nego logičan kada se sve sabere.

Igrači sada već bivšeg Forward Gaminga su doživeli tu neprijatnost da su mesec dana pred najveći turnir u godini i najveći turnir ikada u istoriji esporta bili primorani da traže novog sponzora nakon što se organizacija Forward Gaming i zvanično raspala. I dok su mnogi nagađali da će ih preuzeti neko od američkih velikana kao što su Cloud9 ili 100 Thieves koji traži nove mete za investiranje, na kraju je to bivši TI šampion Newbee.

Kineska esport organizacije je poznata po tome da godinama razvijaju uslove u kojima igraju njihovi igrači i timovi, ali je i pored toga rezultat ove godine izostao. Newbee nije uspeo da obezbedi plasman na TI9, nakon relativno brzog ispadanja u kineskim regionalnim kvalifikacijama.

Sve što je bilo njima na raspolaganju će sada dobiti američka ekipa koja će moći da se priprema u odličnim uslovima i neće morati da brinu o trivijalnostima kao što je sam put, smeštaj, nabavljanje hrane i generalno konfort tokom priprema.

Da ne bi došlo do zabune, treba napomenuti da iako ništa nije konkretno rečeno u zvaničnom saopštenju, po šaljivom tonu u komentarima poprilično smo sigurni da ovo ne znači da je Newbee rasturio svoj kineski tim, već samo da da su preuzeli američku ekipu za TI9. Oni će njima omogućiti odlične uslove za pripremu, dok će sami dobiti predstavnika na domaćem terenu što će zadovoljiti aktuelne i buduće sponzore organizacije.

Iako po pravilima koje je Valve uveo jedna organizacija ne može imati dva tima, čini se da su Newbee pronašli neku rupu u pravilniku koji se možda odnosi konkretno na Majore i The International, ili možda jednostavno „rasture“ svoj kineski tim tokom trajanja TI9 pa ga sastave odmah nakon turnira.

Svakako čim su izašli sa sopštenjem znači da su dobili zeleno svetlo, a kako je vlasnik organizacije izjavio na svom privatnom profilu na sajtu Weibo, laknulo mu je da konačno može da odmori jer tri dana nije spavao kako bi pobedio domaću i stranu konkurenciju u trci za ex-Forward Gaming, što samo potvrđuje koliko je celoj organizaciji bitno da izađu pred domaćom publikom na binu najvećeg esport turnira, pa makar i sa inostranim sastavom.