The International: Rekordno nizak broj kineskih igrača

Dota 2 31. jul 201914:59 > 15:14
Podeli:
LGD Gaming

Kao i u svakom izdanju takmičenja do sada, Kina će biti zemlja sa najviše predstavnika na Dota 2 spektaklu zvanom The International. Ove godine oni su po prvi put domaćini turnira, ali njihove ekipe nisu blistale tokom sezone što je rezultovalo postavljanjem negativnog rekorda.

Kineskim navijačima je teško pao poraz PSG.LGD-a u finalu TI8 kada ih je OG nadigrao u odlučujućoj petoj partiji za titulu, ali su ubrzo nakon toga dobili sjajne vesit da će Šangaj ugostiti naredno izdanje turnira. Kina je oduvek važila za vodeću silu u Dota esportu, ali sada kada su konačno dočekali da su domaćini borbe za tron njihovi timovi nisu glavni favoriti za titulu.

Ne samo to, već će od kako se igra turnir imati rekordno nizak broj predstavnika – 18 igrača, dok su na prošlom izdanju turnira imali čak 27. Razlog tome su loši rezultati kineskih ekipa tokom sezone koje sem vodećih timova Vici Gaminga i PSG.LGD-a nisu uspevale da igraju dobro u kontinuitetu.

Uz nih je još samo Keen Gaming uspeo da izbori direktan plasman na TI9, dok su tome još najbliži bili EHOME i Royal Never Give Up. Ostali timovi put Team Sirusa i Team Astera su završili sezonu sa manje od 100 poena i potom se nisu proslavili u regionalnim kvalifikacijama iz kojih je kao pobednik izašao RNG.

Kina će tehnički imati još jednog predstavnika nakon što je kineska esport organizacija Newbee preuzela američki Forward Gaming, ali to definitivno nije ono što su kineski navijačih priželjkivali od svojih timova. Naravno manji broj igrača će lako pasti u zaborav ako jedan od predstavnika uspe da dođe do trofeja na domaćem terenu, što će biti izuzetno teško uz odličnu formu ekipa kao što su Team Secret, Virtus.pro i Team Liquid.

Posle Kine na TI9 će najviše predstavnika imati Filipini (devet), Švedska (šest), Malezija i Rusija (pet).