Pobednik TI9 osvaja 15 miliona dolara

Dota 2 15. avg 201921:55 > 21:56
Podeli:
Valve Flickr

Nagrada za prvo mesto na Dota 2 turniru The International 9 koji je danas počeo je probila iznos od 15 miliona dolara, što znači da će svaki od članova pobedničkog tima osvojiti po tri miliona dolara.

Nagradni fond The Internationala raste i tokom turnira, a prvi dan takmičenja je podstakao navijače da nastave sa podrškom svojih omiljenih timova kupovinom Batle Passa, što je dovelo do toga da je ukupan iznos nagrada premašio cifru od 33 miliona dolara.

Kao što smo više puta ranije napomenuli pobedničkoj ekipi pripada 45.5% od nagradnog fonda što je trenutno nešto malo više od 15 miliona.

Nije ni čudo da igrači u ostalim esport igrama sa određenom dozom ljubomore gledaju na spektakularni The International koji ima 33 puta veći nagradni fond od jednog CS:GO Majora i pet puta veći nagradni fond od LoL Svetskog prvenstva koji je prošle godine iznosio skoro 6.5 miliona, a pobedniku Invictus Gamingu je pripalo nešto manje od 2.5 miliona.

Kada se ove brojke uporede jasno je zašto je The International najveće esport takmičenje svih vremena, turnir koji je pomerio granice od svog prvog izdanja i potom nastavio to da rade svake naredne godine.

Izveštaj sa prvog dana TI9 možete pročitati u ovom tekstu, a po onom što smo za sada videli Team Secret je i dalje glavni favorit za trofej ove godine.