PSG.LGD savladao Virtus, Vici preokrenuo protiv TNC-a

Dota 2 20. avg 201913:23 > 13:24
Podeli:
Valve Flickr

Prvog dana plejofa na devetom po redu The Internationalu kineske ekipe su izašle kao pobednici pred domaćom publikom u prvim mečevima pobedničkog baraža.

Čast da otvore plejof TI9 imali su aktuelni vicešampion PSG.LGD i miljenik CIS regije Virtus.pro. Virtus se mučio kroz grupnu fazu i jedva došao do plasmana u gornji deo tabele, a da njihova loša forma nije slučajna pokazao je i LGD koji ih je odabrao kao rivale u narednom meču.

Virtus je solidno otvorio oba gejma, ali PSG.LGD je znao kako da preuzme stvari u svoje ruke i dođe do dve uzastopne pobede. U prvoj partiji je blistao Wang „Ame“ Chunyu sa 9-2-10 Svenom završivši partiju sa skoro 10.000 golda prednosti u farmu u odnosu na prvog najbližeg heroja. Roman „RAMZES666“ Kushnarev je bio maltene neprimetan na Morphlingu i upravo je njegova loša igra jedan od glavnih razloga zašto Virtus ne igra na nivou koji se od njih očekuje.

RAMZES666 je ujedno koštao Virtus poraza i u drugoj partiji, kada je prilikom odbrane baze jednostavno ostao da stoji u mesto dozvolivši protivnicima da ga ubiju i u roku od narednih pet minuta završe meč za osiguran plasman u top 6 i korak bliže ka novom plasmanu u finale.

Nakon toga je usledio pravi spektakl u vidu borbe između jednog od glavnih favorita turnira Vici Gaminga i možda autsajdera sa najvećim potencijalom – ekipom TNC Predator. Prva partija je trajala neverovatnih 76 minuta i obeležili su je Lifestaler sa strane TNC Predatora i Juggernaut u redovima kineske ekipe. Iako je Zhang „Paparazi“ Chengjun relativno brzo skupio maksimalni broj itema, Vici nije mogao da probije odbranu protivnika koji su vremenom skršili njihov otpor predvođeni Lifestealerom i Queen of Pain.

U drugoj partiji Vici uzima Lifestalera na šta TNC odgovara Razorom, fokusirajući se na ranu fazu igre. Oni su pritisnuli rivale, ali nisu uspeli perfektno da sprovedu svoj plan u delo zbog čega je Vici uspeo da konsoliduje svoje redove i dođe do pobede nakon nešto više od sat vremena igre.

Nažalost treći gejm nije doneo uzbuđenje kao prethodna dva. Paparazi je obeležio ovaj kratak gejm sa 10-0-10 Leshracom predvodeći Vici Gaming do ubedljive 25-6 pobede na opšte ushićenje domaće publike.

Sutra su na programu preostala dva meča pobedničkog baraža, dok se sada igraju mečevi za opstanak u donjem baražu u kojima se sastaju:

Alliance – Royal Never Give Up
Fnatic – Team Liquid
Infamous – Keen Gaming
Mineski – Na’Vi