Kraj The Internationala za Virtus.pro, Liquid ide dalje

Dota 2 21. avg 201922:47 > 22:48
Podeli:
Valve Flickr

Autsajder Royal Never Give Up je uspeo da napravi veliki podvig i izbaci favorizovani Virtus.pro u drugom kolu gubitničkog baraža TI9 Dota 2 turnira, dok je Team Liquid pronašao svoju osvetu protiv neugodnog TNC Predatora.

Sa jedne strane imali smo tim koji se do samog kraja mučio da se plasira na TI9, dok smo sa druge imali moćni Virtus.pro koji je osvojio jedan od pet Majora u ovoj sezoni. Očekivala se ubedljiva pobeda poslednjeg predstavnika CIS regije na turniru, ali oni na kraju nisu uspeli da uzmu ni jedan gejm u ispostaviće se poslednjem meču za njih na turniru.

Virtus je uspeo dobro da otvori prvu partiju, ali se RNG lucidnom i hrabrom igrom vratio u gejm kada su ubili Roshana da bi potom do pobede došli pri samom isteku 30. minuta igre. Drugu partiju je obeležio Du „Monet“ Peng sa nezaustavljivim Faceless Voidom sa kojim je na kraju imao 12-0-7 skor. On je potpuno ugasio Gyrocoptera na strani VP-a, nanevši im težak poraz koji ih je izbacio sa turnira već u top 12, što je njihov najgori rezultat na The Internationalu u poslednje tri godine.

Sa druge strane Team Liquid je uspeo da se povrati od očajnog starta u grupnoj fazi turnira i savlada upravo tim koji ih je savladao u odlučujućoj borbi za pobednički baraž – TNC Predator. Proradio je i Aliwi „w33“ Omar odigravši 7-1-12 sa Phantom Assassinom u prvoj partiji, dok je u drugoj Amer „Miracle-2 Al-Barkawi bio nerešiva enigma za protivnike kao Anti-Mage.

Iako je TNC Predator pokazao hrabru igru na startu turnira, moraće da se zadovolje top 12 finišom nakon dva vezana poraza u plejofu od Vici Gaminga i Team Liquida.

Noćas se nastavljaju mečevi donjeg baraža, a potom sledi i borba za finale pobedničkog baraža:

04:00 Newbee vs. Infamous
07:00 Team Secret vs. Mineski

12:00 PSG.LGD vs. Vici Gaming
15:00 OG vs. Evil Geniuses