PSG.LGD pobedio Vici, OG preokretom savladao EG

Dota 2 22. avg 201921:27 > 21:29
Podeli:
Valve Flickr

Istorija se ponavlja, OG i PSG.LGD će se susresti ponovo u finalu pobedničkog baraža na The Internationalu kao i prošle godine, a ostaje da vidimo da li ćemo po prvi put u istoriji takmičenja gledati i reprizu velikog finala.

Dva titana kineske Dota scene Vici Gaming i PSG.LGD su odigrali uzbudljiv meč koji je PSG.LGD dobio možda i lakše nego što se očekivalo.

Vici je imao blagu prednost na početku obe partije, ali je PSG.LGD bio mnogo konkretniji kako je meč odmicao. Wang „Ame“ Chunyu je topio protivničke heroje sa TerrorBladeom završivši prvu partiju sa 8-2-8 skorom, Drugu partiju je obeležio veteran Lu „Somnus“ M poznatiji kao „Maybe“ igrajući perfektno sa 9-2-11 Dragon Knightom. Ponovo je PSG.LGD dominirao u grupnim borbama što je i rezultat bolje osmišljene taktike već od pik/ban faze zbog čega su stigli korak bliže iskupljenju od prošle godine i ostvarivanju svog sna – podizanja trofeja na domaćem terenu.

Ali ma koliko ovaj meč bio uzbudljiv, ne može da se uporedi sa onim što je nakon toga usledilo, a to je novi duel ekipa OG i Evil Geniuses. Aktuelni TI šampion je mnogo bolje izgledao na startu turnira, ali je EG sjajno odigrao na startu meča i poveo 1-0 nošen svojim carry duom. Interesantno je da su Artour „Arteezy“ Babev i Syed „Suma1L“ Hassan završili završili partiju sa identičnim 9-0-10 skorom igrajući TerrorBladea i Linu.

Ali onda na scenu stupa igrač čiji je dolazak u tim prošle godine preporodio OG i pomogao im da dođu do istorijskog uspeha. Mladi Topias „Topson“ Taavitsainen je uzeo Tiny heroja u drugoj partiji i tvrdoglavo napadao EG sve vreme ne dopuštajući im da uspostave kontrolu nad mapom. Na kraju je završio gejm sa 13-4-15 skorom omogućivši svom timu da se vrate u meč.

Treću partiju je obeležio Anathan „ana“ Pham, ali je za pobedu zaslužan ceo tim koji je taktički bolje pristupio odlučujućem gejmu i sa jasnim planom ušao u finalnu borbu. Dok je ana farmao sa Juggernautom EG je imao blagu prednost, ali je prvih 15 minuta gejm bio poprilično izjednačen, sve dok ana nije skupio željene iteme i počeo da diktira tempo svake borbe od 20 minuta pa na dalje. Sedam minuta kasnije OG je srušio protivničku bazu i dokazao da su i dalje jedan od najboljih, ako ne i najbolji Dota 2 tim na planeti.

U borbi za opstanak Infamous je napravio još jedno iznenađenje savladavši Newbee 2-1 čime je peruanski tim obezbedio plasman u top 8, dok je Team Secret uspeo da pobedi Mineski koji im je pružio žestok otpor u jednom od najboljih mečeva turnira.

Noćas i sutra su na programu tri meča donjeg baraža.

04:00 Royal Never Give Up vs. Team Liquid
07:00 Team Secret vs. Infamous
12:00 Evil Geniues vs. RNG/Liquid