TI9: OG savladao PSG.LGD, brani titulu u velikom finalu

Dota 2 24. avg 201911:35 > 11:37
Podeli:
Valve Flickr

OG je došao na korak do toga da postane prvi tim u istoriji The International takmičenja koji je odbranio titulu, savladavši nakon preokreta PSG.LGD 2-1 u finalu pobedničkog baraža.

U prvoj partiji oba tima su bila jednaka tokom ranije faze igre, ali je OG u nekoliko navrata napravio manje greške koje su ih koštale prvo Roshana a potom i pobede. To ih nije previše poremetilo i još jednom su dokazali zašto su Dota sila povrativši se nakon teškog poraza. Topis „Topson“ Taavitsainen je bio nerešiva enigma u drugoj partiji kao 8-0-11 Tiny, predvodeći svoj tim do ubedljive 23-9 pobede nakon samo 22 minuta igre.

U trećoj partiji u centru pažnje je bio Anathan „ana“ Pham, koji je za nešto više od 40 minuta igre nafarmao preko 34.000 golda sa Alchemistom. PSG.LGD je probao da ga kontroliše i uspeli su da mu donekle uspore farm, ali kako je partija odmicala ana je bio sve jači što je OG znao da iskoristi.

Taman kada je izgledalo da će pobediti PSG.LGD je potpuno preokrenuo tok meča sjajnom defanzivnom igrom u kojoj su uništili ceo protivnički tim tokom jedne od krucijalnih borbi, ali OG se nije predavao i uspeli su dođu do pobede koja ih je drugu godinu za redom dovela do velikog finala, nešto što nikom nije pošlo za rukom u poslednjih 6 godina, nakon što je Na’Vi igra u finalima prva tri The Internationala.

Ostala su još tri tima u igri za drugi slot u finalu, pored PSG.LGD-a to su još i Team Secret i Team Liquid. Liquid je u top 6 izbacio sa turnira Evil Geniuses, dok je Secret u sudaru dvostrukih Major šampiona iz aktuelne sezone uspeo da kompletno nadigra Vici Gamng u dve brze partije.