Rat na kineskoj Dota sceni, Vici ostao bez kapitena

Dota 2 28. avg 201918:24 > 18:35
Podeli:
ESL

Kapiten Vici Gaming Dota 2 tima Pan "Fade" Yi je objavio da se povlači jer je umoran od drame koja je nastala nakon što je Vici javno optužio Royal Never Give Up da je probao da im preotme kapitena.

Izgleda da je pritisak koji je nastao još pre TI9, a razvijao se tokom njega pa čak i posle, doveo do toga da je Fade rešio da se penzioniše a evo i kako je do toga došlo. Kao dvostruki Major šampion ove sezone Vici Gaming je uz Team Secret bio glavni favorit na TI9. Dodatni pritisak je pravilo to što su se borili na domaćem terenu, tako da su nade publike za pehar lokalnog tima počivale najviše na njima uz PSG.LGD.

Ipak, Vici Gaming je ostao bez titule nakon što su prvo izgubili u gornjem baražu upravo u velikom kineskom derbiju protiv PSG.LGD-a, da bi potom u borbi za opstanak bili poraženi on Team Secreta, nakon čega su morali da se zadovolje petim mestom na turniru.

Sa druge strane od ekipe RNG se nije previše očekivalo, ali su oni odigrali sjajno u plejofu izbacivši sa turnira Virtus.pro, pre nego što su i sami izbačeni od strane budućeg finaliste Team Liquida.

Izgleda da ih je ovaj uspeh motivisao da još jači uđu u narednu sezonu, zbog čega su sudeći po zvaničnom Vici Gaming profilu na kineskoj društvenoj mreži Weibo krenuli da regrutuju potencijalne nove igrače i pre nego što se TI9 završio.

RNG je odmah zvanično odgovorio na optužbe i kontaktirao Vici Gaming, nakon čega je CEO Vici-ja javno pozvao Fadea da posvedoči u vezi toga šta se tačno dogodilo.

Umesto odgovora, Fade je objavio da mu je muka od drama u Dota 2 esportu u kojima je često bio u centru pažnje i da se zbog toga povlači iz profesionalnog igranja. „Neću više da budem profesionalni igrač, biću obična osoba i ponovo ću uživati u igranju Dote bez ikakvih pritiska“, poručio je Fade na kraju zvaničnog saopštenja.