9pasha napustio Virtus.pro i prešao u Na'Vi

Podeli:
Privatna arhiva

U jednom od najvećih Dota 2 transfera ove godine Pavel "pasha" Khvastunov je nakon tri godine napustio Virtus.pro i prešao u redove najvećih rivala u CIS regiji, ekipu Natus Vincere.

Od kako je u avgustu 2016. godine stigao u tim Virtus je konstantno bio jedan od najboljih Dota 2 timova na planeti, osvajajući veliki broj turnira pa čak i jednu Major titulu u upravo završenoj sezoni. Zbog uspeha koji ih je pratio redovno su dolazili na The International kao jedan od favorita, ali nisu uspeli da se domognu najpoželjnijeg pehara u Doti.

Kap koja je prelila čašu je veoma loš finiš na TI9 gde su završili u top 12 i odmah nakon toga su počele glasine o promenama u ekipi. Jedna od njih je od danas i zvanično potvrđena, a to je 9pashin prelazak u Na’Vi gde će zameniti mladog Evgeniy „Blizzy“ Ree-a.

U zvaničnom saopštenju ekipe Na’Vi se napominje da je Blizzy odlično igrao i da nije došlo do nekih unutrašnjih konflikta u ekipi, već da jednostavno nisu mogli da propuste šansu koja im se ukazala da dovedu jednog od najiskusnijih igrača u regionu.

Na’Vi iza sebe ima relativno neuspešnu sezonu tokom koje su konstantno bili u senci Virtusa, ali su na kraju uspeli da se izbore za plasman na The International 9 što je donekle popravilo opšti utisak. Uz ovako jako pojačanje biće definitivno jedan od opasnijih timova u narednoj sezoni, ne samo u CIS regiji već i na celom svetu, ukoliko se naravno 9pasha uklopi u tim onako kako se od njega očekuje.

Pored 9pashe Virtus.pro je napustio i dosadašnji trener ekipe Arsenly „ArsZeeqq“ Usov.