Dota pro veteran napravio prvi Sulfuras u Kini

Dota 2 20. sep. 201914:44 > 14:45
Podeli:
wow

Koristeći pauzu između dve sezone u Dota 2 esportu veliki broj kineskih pro igrača se okrenuo igranju WoW Classica, a koliko su uspešni u tome najbolje potvrđuje činjenica da su uspeli da naprave prvi legendarni item Sulfuras, Hand of Ragnaros u Kini.

Kina je poznata kao zemlja u kojoj su MMORPG igre izuzetno popularne, pogotovo među Dota 2 igračima koji su toliko zaljubljenih u njih da smo bili svedoci i situacija kada su pojedini igrači odlazili u penziju nakon osvajanja The Internationala kako bi igrali MMORPG igre.

Najnoviji dokaz ovoj činjenici stiže iz WoW Classica, a reč je o igračima ekipe Old Boys u kojoj su se okupili veterani Dote. Predvođeni Huang „LongDD“ Xiangom i Jiang „YYF“ Cenom oni su okupili veliki broj ljubitelja Dote u svoju gildu i ubrzo su se bacili na prvi Raid u igri Molten Core.

Njegov poslednji boss Ragnaros ima malu šansu da izbaci item koji je ključni deo pravljenja legendarnog buzdovana Sulfurasa, ali uglavnom čak i ako ga dobijete u ovako ranoj fazi igre potrebne su nedelje i meseci da skupite sve materijale da ga napravite.

LongDD je iskoristio svoju popularnost i uz podršku velikog dela servera prikupio 20.000 golda što je enormna količina para u ovoj fazi igre i potom kupio sve što mu je bilo potrebno kako bi postao prvi igrač u Kini koji je u WoW Classicu podigao Sulfuras, Hand of Ragnaros i tek drugi na celom svetu.

Ostaje da vidimo da li će njegov poduhvat motivisati još igrača da se ozbiljnije posvete WoW-u i prolongiraju pauzu u Doti, kao i da li će se to potencijalno odraziti na igru nekih timova koje očekuju turniri na startu sezone.