Virtus.pro ostao bez učešća na prvom Majoru nove sezone

Podeli:
Epicenter

Najbolji Dota 2 tim CIS regije u protekloj takmičarskoj sezoni je potpuno podbacio na startu kvalifikacija za MDL Chengdu Major nakon što nisu uspeli da se plasiraju u plejof fazu zatvorenih kvalifikacija završivši tek na trećem mestu grupe A.

Nakon što su spali na samo dva aktivna člana Virtus.pro je doveo Romana „Resolut1on“ Fominoka kao stalnog člana tima, dok su na probu stigli Egor „epileptick1d“ Grigorenko i Vitalie „Save-“ Melnic. Uz kapitena Alexei „Solo“ Berezina i Vladimira „No[o]ne“ Minenka pridošlice su debitovale za Virtus u zatvorenim kvalifikacijama za MDL Chengdu Major, ali bez previše uspeha.

Ako ne računamo pobedu koju su dobili sudijskom odlukom protiv ekipe MY MUTANTI koja je diskvalifikovana nakon što su bez konsultacije sa organizatorima probali da odlože satnicu odigravanja svojih mečeva, Virtus nije uspeo nikoga da pobedi u kvalifikacijama. Oni su izgubili od HellRaisersa i odigrali nerešeno protiv ekipa Old but Gold i Viet Flashbacks, što je bilo dovoljno za utešnu treću poziciju koja im je osigurala mesto na kvalifikacijama za prvi Minor u sezoni, tako da još uvek imaju teoretske šanse da se dokopaju Majora, ali ovaj teži put svakako nije nešto što se od njih očekivalo.

Pored Virtusa podbacio je još jedan velikan CIS scene. U pitanju je Natus Vincere koji je bez pobede završio takmičenje u grupi B zauzevši poslednje četvrto mesto sa samo jednim bodom iz tri odigrana meča.

U međuvremenu ekipa Positive Guys je napravila iznenađenje pobedivši HellRaisers na startu plejofa, tako da će sa Gambitom igrati za prvi od dva slota CIS regije na predstojećem Majoru, dok će poraženi iz tog meča imati drugu priliku protiv pobednika duela HR – Old but Gold.