Fighting Pepegas izborili plasman na MDL Chengdu Major

Dota 2 8. okt 201920:56 > 20:59
Podeli:
Epicenter

Na sada već maltene kompletiranoj listi učesnika predstojećeg Dota 2 MDL Chengdu Majora se našao i novi američki miks koji između ostalog privlači veliku pažnju i zbog svog imena.

Nazvani po mimu Fighting Pepegas možda na prvi pogled zvuče kao neozbiljna skupina, ali njihova igra u NA kvalifikacijama za prvi Major u 2019/2020 Dota 2 sezoni je pokazala da imaju izuzetno ozbiljne planove o proboju u sam vrh. Predvođeni problematičnim Jacky „EternaLEnVy“ Maom koga smo već navikli da viđamo u centru skandala koji se dese na američkoj Dota esport sceni, tim za koji igraju slavni Jingjun „Sneyking“ Wu i Kurtis „Aui_2000“ Ling (koji je prekinuo svoju trenersku karijeru i vratio se ulozi igrača) je uspeo da izbori plasman u top 3 ostavivši iza sebe favorizovani Quincy Crew.

Ekipa koja je sa velikim ambicijama formirana oko bivše Evil Geniuses zvezde Syeda Sumail „SumaiL“ Hassana je zauzela drugo mesto u grupi B, odmah iza Fighting Pepegas, što je bilo dovoljno da izbore prolaz u plejof gde su imali dve prilike da se plasiraju na Major ali su oba puta izgubili, prvo od Evil Geniusesa a potom i od J.Storma.

Sa druge strane Fighting Pepegas su 2-0 pobedom protiv J.Storma iz prvog pokušaja overili kartu za Major, a sada je pred njima poprilično veliki izazov, a to je da pronađu organizaciju koja će ih sponzorisati, odnosno da pronađu organizaciju koja je spremna na rizik znajući koliko kratko traju ekipe koje oformi EternaLEnVy, a koju pored pomenuta tri igrača čine još i Jonathan „bryle“ Bryle i David „MoonMeander“ Tan.

Ipak, kada se uzme u obzir da je u Americi trenutno veliki broj jakih esport organizacija koje još uvek nemaju Dota 2 timove, postoje veliki izgledi da ćemo za leteće pepege ipak navijati pod nekim drugim imenom na MDL Chengdu Majoru.