MATUMBAMAN potpisao za Team Secret

Dota 2 4. nov 201922:18 > 22:24
Podeli:
ESL

Najuspešniji Dota 2 tim u prošloj sezoni (ako ne računamo TI pobednika OG) je rešio da u novu sezonu uđe uz promene u startnoj postavi.

Team Secret je završio regularni deo 2018/2019 sezone na prvom mestu DPC liste i kao glavni favoriti su došli na The International 9 na kom ipak nisu uspeli da spreče OG da odbrani titulu. Očigledno je da je njihov uspeh bio produkt mukotrpnog rada i puno truda tokom cele sezone, što je ostavilo traga na igračima.

Zbog svega toga Team Secret je odlučio da propusti prvi Major u novoj sezoni, i dok će ostatak tima vratiti nakon kraće pauze organizacije je objavila da njihov mid lejner Yeik „MidOne“ Nai Zheng neće biti član startne postave jer mu je preko potreban duži odmor. MidOne je većinu godine proveo van doma, putujući sa turnira na pripreme i sa priprema na turnir, zbog čega želi dužu pauzu.

Na njegovu poziciju će preći Michal „Nisha“ Jankowski koji se u prethodnih godinu dana sjajno uklopi u tim, a na carry poziciju dolazi Lasse „MATUMBAMAN“ Urpalainen, slavni Finac koga smo godinama gledali u dresu Team Liquida sa kojim je podigao Aegis 2017. godine.

Uz MATUMBAMAN-a u ekipu je stigao i trener Lee „Heen“ Seunggon sa kojim je igrač sarađivao u Team Liquidu, a Heen će menjati Lee „SunBie“ Jeongjae-a.

Team Secret će početkom narednog meseca isprobati novu postavu u kvalifikacijama za drugi Major u sezoni – DreamLeague S13, a ubrzo nakon toga ih čeka i prvi LAN turnir na kom će nastupati, u pitanju je ONE Esports Dota 2 World Pro Invitational.