Učesnici DreamLeague S13 Dota 2 Majora

Dota 2 9. dec 201918:16 > 18:17
Podeli:
DreamHack Flickr

Okončanjem regionalnih kvalifikacija za drugi po redu Major u aktuelnoj Dota 2 sezoni dobili smo spisak 15 od 16 učesnika turnira i sada se još samo čeka pobednik Weplay! Bukovel Minora.

U EU kvalifikacijama je u centru pažnje bila Nigma (ex Team Liquid) koja je debitovala u novoj sezoni, ali nažalost po njihove fanove bezuspešno. Kuro „KuroKy“ Salehi i drugari su izgubili oba ključna meča za plasman na Major u plejofu. Prvo ih je nadigrao Team Secret 2-1. da bi potom u odlučujućem meču izgubili 0-2 od ekipe Alliance.

Za razliku od starog Liquida, novi je bio uspešan i uz maksimalni 6-0 učinak se dokopao Majora.

Invictus, Vici i Team Aster su trijumfovali u kineskim kvalifikacijama, dok je praznih šaka ostao EHOME koji će poput Nigme morati da se bori na Minoru za poslednji dragoceni Major slot.

U SEA regiji do jednog od tri slota je očekivano došao aktuelni Major šampion TNC Predator, a na narednom Majoru će im se pridružiti Fnatic i Reality Rift.

Virtus.pro i Na’Vi su bili najuspešniji u CIS regiji, dok je u Severnoj Americi uz EG kartu za Major ugrabio Chaos Esports. Iz Južne Amerike na Major stižu paiN Gaming i peruanski sastav beastcoast.

Od danas je na programu WePlay Minor na kom ćemo u naredna četiri dana gledati borbu ekipa: Gambit, Team Spirt, Ninjas in Pyjamas, Fighting PandaS, Nigma, RNG, Geek Fam i FURIA Esports a pobednik ovog turnira će pored glavne nagrade od 72.000 dolara odneti i kao što smo već napomenuli poslednju pozivnicu za drugi Major u 2019/2020 sezoni.