Vici Gaming osvojio ONE Esports Invitational

Dota 2 23. dec 201915:15 > 15:16
Podeli:
one esports

Vici Gaming je na spektakularan način došao do poslednjeg Dota 2 trofeja u 2019 godini, savladavši Evil Geniuses 3-0 u velikom finalu ONE Esports Dota 2 World Pro Invitationala koji se održao u Singapuru.

Iako su u Singapur došli kao jedan od glavnih favorita, aktuelni Major vicešampion Vici Gaming je završio grupnu fazu sa izuzetno prosečnim 1-3-1 učinkom. Samo jedna pobeda u pet mečeva je nagovestilo da Vici ipak nije toliko opasan kao što smo mislili, ali potom kreće veliki preokret kroz donji baraž plejofa.

Već u prvom kolu plejofa gledali smo reprizu finala prošlog Majora, a ovoga puta Vici je izašao kao pobednik savladavši TNC Predator 2-1. Identičnim rezultatom su savladali i Team Secret, ekipu koja ih je izbacila sa prošlog The Internationala, a nakon ova dva neizvesna meča sledi potpuna renesansa kineske ekipe. Oni bez izgubljene partije redom pobeđuju Alliance, Gambit i Evil Geniuses na putu do titule.

Što se tiče samog finala, prva partija je prošla u znaku kineskih carry igrača koji su nadigrali protivnike, dok je u drugoj i trećoj partiji EG zapravo uspevao da ostvari prednost, ali nakon otprilike pola sata igre Vici je oba puta znao kako da preokrene odnos snaga na mapi i dođe do pobeda koje su im donele novu titulu.