Virtus, Na'Vi i Fnatic ispali sa DreamLeague Majora

Dota 2 24. jan. 202011:15 > 11:16
Podeli:
DreamHack Flickr

Drugog dana plejofa na Dota 2 DreamLeague Leipzig Majoru ostali smo bez nekoliko zvučnih imena.

U prvom kolu donjeg baraža odnosno baraža za opstanak gledali smo derbi timova koje smo inače navikli da pratimo u borbi za titulu. Loš start turnira je upario Team Liquid i Virtus.pro već na startu plejofa, a nakon spektakularne partije koja je trajala 72 minuta Liquid je uspeo da se povrati sa ruba poraza i pošalje Virtus kući već nakon prve runde plejofa, što je nešto bez presedana u skorijoj istoriji Dota Majora.

Team Liquid je nastavio sa skidanjem skalpova velikih organizacija, a nako maratonskog gejma protiv Virtusa usledila je još duža prva partija protiv Na’Vi koja je trajala neverovatnih 82. minuta. Morphling donosi pobedu Liquidu koji potom pobeđuje drugi put za redom demoralisani Na’Vi i prolazi u top 8.

Oni će za mesto u top 6 igrati protiv šampiona prethodnog Majora, ekipe TNC Predator, koja je u dva derbija SEA regije prvo savladala Reality Rift, a potom i moćni Fnatic.

U drugom meču donjeg baraža sastaju se beastcost koji je napravio veliko iznenađenje izbacivši ekipu Nigma (bivši Liquid) i Invictus Gaming koji je u donjem baražu završio nakon poraza od Vici Gaminga.

Kada je reč o pobedničkom baražu u finalu će se sastati Vici Gaming i Team Secret koji nastavljaju sa odličnim igrama i ove sezone. Podsetimo, ove dve ekipe su osvojile čak četiri od pet Majora u 2018/2019 sezoni i sada nastavljaju borbu za prevlast na DPC tabeli. Vici je prvo savladao Invictus Gaming, a potom i snažni Evil Geniuses, dok je Secret nakon Fnatica za kratko vreme pobedio i Alliance.