DOTA 2 DRAMA – Virtus ukrao igrača ekipi Na'Vi

Podeli:
DreamHack Flickr

Vlasnik Natus Vincere esport organizacije je osuo paljbu po njihovim najvećim rivalima Virtusu koje je javno optužio da su im preoteli Bakyt "Zayac" Emilzhanova.

Na’Vi CEO Yevhen Zolotarov je otkrio detalje bez dlake na jeziku oko čitave situacije koja je nastala nakon Leipzig Majora.

Naime iako se činilo da je sve u redu i da su igrači razumeli zašto je došlo do neuspeha i da će na tome poraditi pred naredni Major, on je odjednom dobio poruku direktno od Zayaca da želi da pređe u Virtus.pro, usput direktno nagovestivši stavke iz njegovog ugovora koje mu omogućuju da to uradi odmah bez dozvole Na’Vi.

Ono što je čudno je to da je ubrzo nakon toga Zolotarov dobio maltene identičnu poruku od novog direktora Virtusa, Sergey Glamazda, gde su naznačeni detalji iz ugovora koji omogućuju prelazak igrača. Reč je o tome da iako su svi igrači ekipe Na’Vi produžili ugovore nakon TI9, uz koje su dobili ne samo dupplo veću platu, već šansu da i tu novu platu udvostruče dobrim rezultatima u novoj sezoni, Zayac se premišljao o prelasku u Gabit zbog čega je dobio posebnu klauzulu u ugovoru oko toga da ima vremena do kraja novembra da se izjasni oko ostanka u ekipi.

Oni je izgleda prihvatio da ostane uz tim, ali se nije zvanično izjasnio oko toga, zbog čega se ugovor može protumačiti na taj način da može napustiti ekipu u bilo kom trenutku.

Nakon toga dolazi do dogovora oko dve organizacije, Virtus.pro pristaje da plati transfer sumu za igrača, ali ubrzo dolazi do novog preokreta i Na’Vi CEO odlučuje da izađe u javnost sa celom pričom kako se ovako nešto ne bi ponovilo na CIS Dota sceni.

Natus Vincere je zbog ovoga primoran da igra kvalifikacije za predstojeći ESL One Los Angeles Major sa Semion „CemaTheSlayer“ Krivulya-om u timu kao trenutnom izmenom, a za sada se ne zna da li će ovaj igrač ostati u timu ukoliko se dobro pokaže.

Virtus.pro je pored Zayaca doveo i Zaur „Cooman“ Shakhmurzaeva kao izmenu za Egor „epileptick1d“ Grigorenka, koji je poput Vitalie „Save-“ Melnica poslat na klupu za rezerve.