LeBronDota zvanično u novom Dendijevom timu

Dota 2 6. feb. 202013:58 > 14:20
Podeli:
Screenshot

Iskusni srpski Dota 2 igrač Nikola "LeBronDota" Popović je otkriven kao jedan od članova tima koji je osnovao legendarni Danil "Dendi" Ishutin.

Kao osvajač prvog Dota 2 The Internationala Dendi je u protekloj deceniji izgradio armiju navijača o kojoj čak i mnoge esport organizacije mogu samo da sanjaju. Njegova slava se za kratko vreme proširila širom celog sveta, ali kako je vreme prolazilo Dendi i Na’Vi nisu uspeli da ostanu među najboljim timovima u igri, što je dovelo do konačnog razlaza 2018. godine.

Dendi je nakon toga na kratko zaigrao za ekipe Tigers i The Pango, ali bez previše uspeha. Svoj povratak aktivnom igranju je najavio krajem januara kada je predstavio svoju sopstvenu esport organizaciju B8, a danas je otkriveno i ko će igrati za nju:

Alexandr „pio65“ Zalivako – pozicija 1
Danil „Dendi“ Ishutin – pozicija 2
Andrey „Ghostik“ Kadyk – pozicija 3
Rinat „KingR“ Abdullin – pozicija 4
Nikola „LeBronDota“ Popović – pozicija 5

LeBron je već imao priliku da igra sa Dendijem kao član ekipe Natus Vincere za koju je nastupao od februara do maja 2018. godine. Nakon toga igrao je za Elements Pro Gaming i Aachen City Esports koji je napustio u septembru prošle godine.

Ekipu će pojačati svojim iskustvom Ghostik koga najbolje pamtimo iz ekipa Team Spirit i Team Empire, a iz ekipe Empire stiže i KingR. Tim će kompletirati beloruski igrač pio65 koji tek treba da se dokaže na internacionalnoj Dota 2 esport sceni.