Kapiten Fata i 33 izbačeni iz ekipe Alliance

Dota 2 31. mar. 202011:47 > 11:48
Podeli:
DreamHack Flickr

Dota 2 zajednicu je jutros šokirala vest o tome da su osnivači novog Alliance Dota 2 tima, Adrian "Fata" Trinks i Neta "33" Shapira izbačeni iz ekipe.

Alliance je nakon TI9 ostao bez švedske ekipe koja ih je do tada predstavljala i koja je rešila da potpiše za Team Liquid. Njih je zamenio tim koji je osnovao i predvodio kao kapiten Adrian „Fata“ Trinks. Sa top 8 i top 4 plasmanom na prva dva Majora u novoj sezoni Alliance je došao trenutno do visoke šeste pozicije na DPC rang listi i ukoliko se sezona ne nastavi u sjajnoj su prilici da dobiju direktan poziv na The International 2020.

Ovo ipak nije bilo dovoljno za upravu ekipe Alliance koja je u zvaničnom saopštenju navela da su promene jednostavno neophodne kako bi došli do vrha.

Da izmene u ekipi nisu bile očekivano potvrdio je i sam Fata na svom Tviteru gde je sa fanovima podelio da izbacivanje iz tima dolazi kao potpuni šok i iznenađenje za njega i 33. On je rekao da je izuzetno razočaran i da će mu biti potrebna mala pauza pre nego što nastavi dalje i najverovatnije formira novi tim.

Alliance jeste podbacio u poslednjim kvalifikacijama za ESL One Los Angeles, treći Major u sezoni koji je otkazan zbog epidemije korona virusa, gde su grupnu fazu zatvorenih kvalifikacija završili na četvrtom mestu grupe B iza ekipa OG, Ninjas in Pyjamas i Team Liquid sa samo jednom pobedom i tri poraza.

Oni su potom stigli na domak plasmana na Major, ali ih je u finalu Minora u Kijevu zaustavila kineska ekipa Aster koja je 3-1 pobedom u finalu osvojila StarLadder ImbaTV S3 Minor.