Ppd završio igračku karijeru

Dota 2 21. apr 202012:27 > 12:28
ESL

Slavni američki Dota 2 igrač Peter "ppd" Dager je rešio da stavi tačku na svoju bogatu esport karijeru i posveti se novim životnim izazovima.

Ppd je tokom svoje karijere postao jedan od najuticajnijih Dota 2 igrača u Americi. Kao kruna karijere došao je trofej petog The Internationala, a tokom skoro deset godina bavljenja esportom zaradio je 3 miliona dolara samo od nagrada.

Nakon TI6 ppd se povukao sa pozicije igrača i vremenom preuzeo ulogu direktora EG-a, da bi se nešto više od godinu dana kasnije preselio u Evropu i pokrenuo tim koji će se takmičiti za OpTic Gaming. Sa njima je ostvario solidne rezultate na TI8 i potom prihvata poziv Ninjas in Pyjamas da organizuje njihov tim u kom se zadržao sve do povlačenja.

Nema sumnje da je na ovu odluku uticala i komplikacija nastala epidemijom korona virusa, a kako je ppd sam rekao shvatio je da mu je dosta takmičenja i da želi da se sada kada se bliži tridesetim godinama fokusira na sopstveni razvoj i napredak kao čoveka. On je priznao da mu se čini da je izgubio ambiciju potrebnu za igranje na najvišem nivou profesionalne Dote, zbog čega se povlači, ali zaista je teško poverovati da neko sa toliko strasti prema Doti se neće vratiti u jednom trenutku u nekoj drugoj ulozi.