BLAST pokreće veliki Dota 2 turnir

Dota 2 5. maj 202014:28 > 14:29
Podeli:
BLAST Pro Series

Poznati organizator CS:GO turnira BLAST je rešio da uplovi i u Dota 2 esport vode.

BLAST Pro Series turnire su obeležili mnogi usponi i padovi tokom proteklih nekoliko godina. Od odličnog organizovanih turnira koji su vrlo brzo privukli pažnju gledalaca, do skandala nakon što je otkriveno da BLAST pokušava da „zabrani“ timovima igranje na drugim turnirima što je na kratko dovelo do velikog bojkota njihovih takmičenja u CS:GO esport zajednici.

Kada se bura stišala BLAST je pokrenuo nove projekte i ispravio greške iz prošlosti a manjak LAN turnira koji je nastao usled epidemije korone koriste da se prošire i u Dotu. BLAST Bounty Hunt je ime turnira na kom će se boriti šest najboljih/najpopularnijih evropskih Dota 2 timova.

Nagradni fond iznosi 150.000 dolara, od čega timovima ide 145.000 dok će 5.000 dolara dobiti gledaoci za pogađanje rezultata što je jedna od novina koji krase ovaj turnir.

Ono što je takođe veoma interesantno je da nagradni fond nije fiksno raspodeljen, već svaki tim na startu turnira ima podjednaku vrednost, a kako pobeđuju tako zarađuju sve više i više novca.

Turnir će se održati u terminu od 9. do 13. juna a na njemu će učestvovati:

OG Esports
Team Secret
Nigma (ex Team Liquid)
Ninjas in Pyjamas
Alliance
Team Liquid