TI10 – najveći nagradni fond u istoriji esporta

Dota 2 26. avg. 202012:17 > 12:42
Podeli:
Screenshot

Iako se još uvek ni ne zna kada će se tačno održati jubilarni deseti po redu The International, ono što znamo je da je on danas prestigao nagradni fond TI9 čime je postavljen novi rekord u esportu.

Još od prvog izdanja The Internationala ovaj turnir deset godina uzastopno obara sopstveni rekord esport turnira sa najvećim nagradnim fondom. Prošlogodišnji iznos od preko 34 miliona dolara, odnosno tačno $34.330.068 je zvučao kao nešto nedostižno, ali i pored svih problema koje je pandemija korona virusa izazvala zbog čega se ni ne zna kada i kako će se održati TI10, rekord je ponovo oboren i to dve nedelje pre isteka Battle Passa.

Prošle godine u ovo vreme nagradni fond za TI9 je iznosio nešto iznad 32 miliona dolara, a gde će se nagradni fond TI10 zaustaviti – možemo samo da nagađamo, pogotovo kada se uzme u obzir da Windranger Arcana i Immortal Treasure 3 tek treba da izađu.

Kažu da uz veliku moć dolazi i velika odgovornost. The International 10 će biti u centru pažnje esport javnosti, em kao „najbogatiji“ esport turnir svih vremena, em kao jubilarni deseti TI, zbog čega Valve mora biti izuzetno pažljiv oko organizacije u ovim teškim vremenima. Pred njima će biti težak zadatak da okupe najbolje Dota 2 timove iz celog sveta na jednom mestu, kao i da organizuju kvalifikacije tako da svi budu zadovoljni, kako timovi koji su ostvarili uspeh u aktuelnoj DPC sezoni pre nego što je otkazana, tako i ekipe koje su odmarale u prvom delu sezone očekujući da nadoknade zaostatak na preostalim Majorima.

The International 9 je na današnji datum pre godinu dana već bio završen, OG je u spektakularnom finalu 25. avgusta savladao Team Liquid 3-1 i postao prvi tim ikada koji je odbranio TI titulu, dok za ovogodišnje izdanje turnira još uvek nemamo previše informacija ni o kvalifikacijama, a kamoli nešto više, tako da neće čuditi i ako se takmičenje potpuno pomeri za narednu godinu.