Nagradni fond The International 10 prešao $36 miliona

Dota 2 10. sep. 202012:23 > 12:25
Podeli:
Valve

Manje od dve nedelje nakon što je nagradni fond The International 10 turnira oborio rekord TI9 i postao takmičenje sa najvećom količinom novca u istoriji esporta, prikupljeno je dodatnih dva miliona dolara.

Ako vam se prošlogodišnji rekord od $34.330.068 činio ogromnim, šta tek reći za cifru od $36.276.488 dolara koliko iznosi nagradni fond TI10 u trenutku pisanja teksta.

Iako je Valve objavio da će TI10 biti pomeren za 2021. godinu hajp za takmičenje ne prolazi. Sada cifra od magičnih 40 miliona zaista izgleda sve realnije i ostaje da vidimo da li će biti probijena do kraja prikupljanja novca prodajom Battle Passa.

Igračima i timova ostaje da strpljivo čekaju deseti jubilarni The International i zgrabe svoj deo kolača, a odlaganje definitivno najviše škodi članovima Team Secreta koji je trenutno nezaustavljiv (makar u EU regiji) uz sedam osvojenih turnira za redom.

Interesantno je da i pored astronomskog nagradnog fonda The Internationala, Dota 2 esport nije u najboljem stanju i veliki broj igrača i organizacija ga napušta jer nema prave podrške za timove u razvoju, odnosno timove koji nisu deo takozvane Tier1/Tier2 scene.

I pored toga, ogromna količina novca koja se deli na TI10 je dovoljna da zadrži veliki broj igrača uz ovaj esport, ali sada kada će razmak između dva The Internationala veći nego ikad, postoje realne šanse da će doći do još većih potresa na Dota 2 esport sceni.