PSG.LGD predstavio novi tim

Dota 2 16. sep. 202011:14 > 11:19
Podeli:
dota

Jedan od najuspešnijih kineskih Dota 2 timova svih vremena je promenio maltene celokupan sastav koji će sa trenerske pozicije predvoditi bivši igrač tima Zhang "xiao8" Ning.

Vicešampion TI8 i trećeplasirani tim iz TI9, PSG.LGD je uz OG možda i obeležio prethodne dve godine u Dota 2 esportu. I pored velikih uspeha na najprestižnijem esport turniru nisu uspeli da dođu do titule, a turbulentna i neizvesna 2020. godina je dovela do toga da se slavni tim konačno raziđe.

Od stare ekipe u timu je jedino ostao Wang „Ame“ Chunyu, koji je tehnički porvratnik u tim jer je period od februara do septembra proveo u ekipi CDEC Gaming. Xu „fy“ Linsen i Lu „Somnus“ Lu Yao su napustili PSG.LGD i još uvek se nisu priključili nekom drugom timu, dok su Yang „Chalice“ Shenyi i Yap „xNova“ Jian Wei deo velike trampe između PSG.LGD-a i EHOME-a.

Za njih EHOME je dao četiri igrača i trenera xiao8-a. Zhang „Faith_bian“ Ruida i Zhang „y“ Yiping su za stalno prešli u PSG.LGD dok su Cheng „NothingToSay“ Jin Xiang i Zhao „XinQ“ Zixing došli na pozajmicu.

PSG.LGD je u prethodnom periodu osvojio prve dve sezone Kineske Dota 2 Profesionalne Lige kao i kinesko izdanje ESL One Birmingham 2020 turnira, ali su nakon toga podbacili za njihove standarde na BEYOND EPIC, OGA Dota PIT S2 i DPL-CDA turnirima gde nisu uspeli da prođu dalje od polufinala.Upravo je EHOME došao do pobede na poslednjem turniru koji je PSG.LGD odigrao u starom sastavu, a u pitanju je druga sezona DPL-CDA Profesionalne Lige.

Sastav PSG.LGD-a od sada izgleda ovako (od pozicije 1 do 5):

Wang „Ame“ Zhunyu
Cheng „NothingToSay“ Jin Xiang
Zhang „Faith_bian“ Ruida
Zhao „XinQ“ Zixing
Zhang „y`“Yiping

Zhang „xiao8“ Ning – Trener