Virtus.pro Dota 2 tim na pauzi

Dota 2 24. sep. 202019:14 > 19:17
Podeli:
Starladder

Virtus.pro je izdao zvanično saopštenje u kome su obavestili svoje navijače da se neko vreme neće takmičiti u Doti što uključuje i povlačenje sa predstojećeg ESL One Germany 2020 takmičenja.

Virtus.pro je dugo vremena proveo kao vodeća Dota 2 sila u CIS regiji i jedan od najboljih timova planete. Nakon dva top 6 finiša na The Internationalu 2017. i 2018. godine gde su od nagrada zaradili ukupno preko dva miliona dolara, Virtus.pro je neočekivano rano ispao na TI9 izgubivši od kineske ekipe Royal Never Give Up. Ubrzo nakon toga ekipu napušta zvezda tima Roman „RAMZES666“ Kushnarev, da bi danas u ekipi preostala samo dva igrača iz stare postave, Vladimir „No[o]ne“ Minenko i kapiten Alexei „Solo“ Berezin.

U 2020. godini Virtus.pro je nastavio sve dublje da tone, a jedan od najtežih udaraca su primili na DreamLeague S13 Majoru gde su ispali već na samom startu plejofa, uz ukupan 0-3 skor u mečevima na turniru.

Nada se vratila kada je Virtus.pro osvojio ESL One Los Angeles 2020 EU & CIS, ali to je ujedno bio i jedini uspeh ekipe u ovoj godini. Poslednji turnir tima je bila OMEGA Liga u kojoj su ispali u prvoj rundi plejofa nakon poraza od Team Liquida, a kada ćemo i da li ćemo uopšte ponovo videti ovu petorku na okupu – za sada se ne zna.