Naši igrači u plejofu ESL One Germany 2020

Dota 2 20. okt. 202017:40 > 17:42
Podeli:
We Play

Duško "BoraNija" Boranijašević i Milan "MiLAN" Kozomara su sa svojim miksom mudgolems najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka ESL One Germany 2020 Dota 2 turnira gde su već nakon četiri meča ubedljivom pobedom protiv Na'Vi obezbedili prolaz dalje.

BoraNija i MiLAN su udružili snage sa dva veterana igre – Adrianom „Fata“ Trinksom i Neta „33“ Shapirom. Duo koji je prethodno nastupao za Alliance i Slovak Oliver „skiter“ Lepko su uz već pomenute igrače sa ovih prostora nastupali u zatvorenim kvalifikacijama za koje su dobili direktan poziv, a u njima su bez izgubljenog meča kroz pobednički baraž osigurali plasman na veliki turnir.

Iako su u prvom kolu izgubili 2-0 od Team Liquida to ih nije previše poremetilo, i bez izgubljene partije uz ukupan 6-0 skor ređaju pobede protiv ekipa Cyber Legacy, Team Nigma i Natus Vincere.

ESL One Germany 2020 se igra po švajcarskom sistemu koji smo jedno vreme gledali na CS:GO Majorima. Timovi igraju do tri pobede što ih vodi dalje, ili tri poraza nakon čega ispadaju.

Za sada su plasman u plejof pored mudgolemsa obezbedili Team Secret i Alliance koji su dobili sve mečeve, potom još i OG, Team Liquid i Team Nigma. Danas dobijamo i poslednja dva učesnika plejofa, nakon mečeva Na’Vi – Yellow Submarine i Vikin.gg – Ninjas in Pyjamas.

Podsetimo, na turniru je učestvovala i srpska organizacija Tempo Esports za koju između ostalog igraju i Nikola „LeBron“ Popović i Dino „dnz“ Šavuk, ali su oni nažalost završili učešće na turniru nakon poraza od ekipa Team Secret, Team Nigma i Winstrike.