MiLAN i BoraNija srušili nepobedivi Team Secret

Dota 2 29. okt. 202017:57 > 18:07
Podeli:
ESL

Srpski duo koji trenutno igra za miks mudgolems je napravio senzacionalan uspeh na ESL One Germany 2020, savladavši nedodirljivi Team Secret, šampione poslednjih osam velikih Dota 2 turnira.

Većina fanova Dota 2 esporta je upoznata sa neverovatnim pobedničkim nizom koji je Team Secret ostvario ove godine. Oni su pre ovoga poslednji meč izgubili još pre četiri meseca, a koliko su dominantni najbolje oslikava to što u prethodnim osam finala koje su igrali nisu ispustili nijednu partiju, uz ukupan rezultat 24-0.

Ovako nešto je zaista bez presedana u profesionalnoj Doti, i dok se ceo svet pitao kada će neko zaustaviti moćni Team Secret, naši junaci su vredno radili na tome. Duško „BoraNija“ Boranijašević i Milan „MiLAN“ Kozomara trenutno igraju za miks po imenu mudgolems uz velikane Dote kao što su Neta „w33“ Shapira i Adrian „Fata“ Trinks.

Kao nov tim, oni su iz kvalifikacija došli na ESL One Germany 2020 a grupnu fazu završavaju sa 3-1 skorom. Na startu plejofa su prvo pobedili Team Liquid 2-1 osvetivši im se za jedini poraz koji su doživeli u prvoj fazi takmičenja, a potom je došao na red najveći mogući izazov u vidu Team Secreta.

Mudgolems su pobedili titane Dote i to bez izgubljene partije. U prvom gejmu koji je trajao skoro sat vremena najviše se istakao Fata sa Undyingom, dok je u drugoj partiji magični BoraNija ostvario 7-1-7 skor sa Linom – protiv najboljeg tima sveta.

Mudgolems su ovom pobedom obezbedili plasman u finale pobedničkog baraža gde ih u još jednom revanšu iz grupne faze čeka Na’Vi sa kojim će se boriti za mesto u velikom finalu. Ova pobeda im je takođe obezbedila minimum top 3 finiš – tačnije zagarantovanu sumu od 45.000 dolara. Glavna nagrada za prvo mesto na turniru iznosi 150.000 dolara, a ostaje da vidimo da li će na potencijalnom putu do nje mudgolems još jednom naleteti na Team Secret koji danas igra meč za opstanak u gubitničkom baražu protiv ekipe Alliance.