Team Liquid osvojio ESL One Germany 2020

Podeli:
Team Liquid

Nakon nešto više od godinu dana od kako su preuzeli Alliance Dota 2 tim, Team Liquid je došao do svog prvog trofeja sa novom postavom pobedivši Natus Vincere 3-1 u finalu ESL One Germany 2020.

Team Liquid je istakao kandidaturu za titulu kada su u trećoj rundi gubitničkog baraža savladali Team Secret 2-0 izbacivši sa turnira ekipu koja je osvojila poslednjih osam velikih Dota 2 turnira u Evropi/CIS regiji.

U finalu donjeg baraža po treći put su se na turniru sastali sa miksom mudgolems za koji nastupaju naši igrači MiLAN i BoraNija, a ovoga puta Liquid je bio uspešniji uz još jedan 2-0 trijumf u nizu.

Što se tiče samog finala Team Liquid je bio ubedljiv u prve dve partije i činilo se da će lako doći do 3-0 stompa. Ipak, Na’Vi uspeva da se konsoliduje i zaustavi Team Liquid u trećoj partiji, ali na kraju nisu mogli do potpunog preokreta. Odlučujuća četvrta partija je prošla u znaku nekoliko grešaka oba tima, a na kraju je Team Liquid uspeo bolje da iskoristi propuste protivnika i još jednom pobedom stavi tačku na veliko finale.