Dota 2 TI10 ove godine u Švedskoj, nagradni fond $40 miliona

Podeli:
TI9
TI9

Jubilarni deseti The International Dota 2 turnir će se održati ove godine u Švedskoj, kao što je prvobitno bilo planirano za prošlu godinu, potvrđeno je od strane Valve-a. Nagradni fond će iznositi preko 40 miliona dolara što će biti novi rekord u esport.

Dota 2 turnir The International je već godina najveće esport takmičenje kada je reč o nagradnom fondu. On je prošle godine otkazan zbog epidemije korona virusa, a Valve ne odustaje od toga da se on održi u Švedskoj.

Objavljen je i novi datum, grupna faza će se igrati od 5. do 8. avgusta, dok će se plejof igrati od 10. do 15. avgusta kada je na programu veliko finale. Ukupan nagradni fond će iznositi $40.018.195 i možemo pretpostaviti da ovogodišnji Battle Pass neće dodatno uvećavati pomenuti iznos, ako uopšte ove godine i dobijemo Battle Pass.

Za sada nema detalja ni o tome da li će mečevi biti igrani u prisustvu publike, što znači da Valve verovatno strpljivo čeka da vidi kakve će biti mere u Švedskoj pred početak turnira kako bi pokušali da pronađu način da makar deo gledalaca uveliča svojim prisustvom deseti The International.

Valve je takođe otkrio i nove načine da podržite svoje omiljene timove, više o tome u zvaničnoj objavi.