FK Monako preuzeo Gambit Dota 2 tim

Podeli:
AS Monaco Gambit
AS Monaco Gambit

Slavni francuski fudbalski tim Monako (AS Monaco) je sklopio partnerstvo sa ruskom esport organizacijom Gambit čije će Dota 2 i Fortnite ekipe od sada nastupati pod imenom AS Monaco Gambit.

Monako je devetostruki šampion Francuske u fudbal zbog čega je jedan od najuspešnijih timova u ovoj zemlji. Od 2011. godine se nalazi u vlasništvu ruskog milijardera Dmitry Rybolovleva, a upravo sa esport organizacijom iz Rusije je Monako pronašao način da se aktivira u svetu elektronskog sporta.

Prateći stope velikih fudbalskih imena kao što su PSG i Schalke 04, fudbalski velikan iz Monaka je rešio da se približi mlađoj publici preko esporta, što je nešto što timovi iz tradicionalnog sporta sve češće čine u proteklih nekoliko godina. I dok se neki sportski kolektivi odlučuju da sami izgrade svoje esport ekipe, česti su slučajevi kao ovaj kada fudbalski timovi odlučuju da sklope direktnu saradnju sa već izgrađenim esport brendom.

Pored ogromne popularnosti koju uživa u Rusiji, Gambit je poznat i popularan i izvan okvira države iz koje potiče. a njihov Dota 2 tim se trenutno takmiči u CIS Dota Pro Circuit regionalnoj ligi gde nakon četiri odigrana meča zauzimaju sredinu tabele uz dve pobede i dva poraza. Oni će svoj prvi meč pod imenom AS Monaco Gambit odigrati u nedelju 14. februara protiv za sada neporaženog sastava Natus Vincere.

Komentari

Vaš komentar