IG nakon velikog preokreta pobedio EG u finalu Dota Majora

Podeli:
Invictus Gaming
IG Dota

Kineska ekipa Invictus Gaming je osvojila ONE Esports Sinagpore Major iako su gubili 0-2 u velikom finalu protiv tima Evil Geniuses.

Kineska ekipa Invictus Gaming je osvojila ONE Esports Sinagpore Major iako su gubili 0-2 u velikom finalu protiv tima Evil Geniuses.

Bila je Amerika toliko blizu da konačno dođe do titule na jednom Dota 2 Majoru i to na Majoru koji je označio povratak LAN turnira nakon duge pauze prouzrokovane epidemijom korona virusa. Oni su već ranije na turniru u drugom kolu plejofa savladali Invictus Gaming 2-0 i nakon što su udvostručili broj pobeda nakon prve dve partije finala činilo se kao da smo na korak do istorijskog trenutka.

Ali Invictus Gaming nije odustao, pokazali su zašto su baš oni tim koji je izbacio favorite turnira Team Secret i tim koji se preko donjeg baraža izborio da se bori u finalu.

Evil Geniuses je pregazio IG u prve dve partije ukupnim rezultatom 62-20 ali su u trećoj naleteli na čvrst otpor. Treća partija se odužila i trajala je ukupno 55 minuta, a ceo sastav Invictusa je zaista pružio svoj maksimum kako bi uspeli u nameri da potpuno preokrenu tok meča. U odlučujućoj petoj partiji po skoru se istakao Jin „flyfly“ Zhiyi koji je igrajući Spectre-a ostvario 14-0-18 skor, a posebnu pažnju publike je privukao Zhou „Emo“ Yi koji je kucajući u četu pokušavao da dekoncetriše protivničke igrače.

Invictus Gaming je zahvaljući pobedi došao do 200.000 dolara i što je možda i mnogo važnije 500 DPC poena koji će im pomoći da se kvalifikuju za odloženi The International.

Komentari

Vaš komentar