OG ipak brani titulu na The International 10

Podeli:
Valve

Aktuelni dvostruki The International šampion je uhvatio poslednji voz za TI10 nakon što je u finalu evropskih kvalifikacija u triler završnici slavio 3-2 protiv sastava Tundra Esports.

OG se nije proslavio u aktuelnoj sezoni u kojoj su završili tek na 35. mestu Dota Pro Circuit liste, zbog čega su put do The Internationala morali da traže kroz najteže regionalne kvalifikacije, u kojima su učestvovali velikani Dota 2 esporta kao što su Team Nigma, Team Liquid, Tundra Esports, Vikin.gg i mnogi drugi.

Kvalifikacije su započele uspešno za OG koji je prvo savladao Vikin.gg a potom i Team Nigmu, pre nego što ih je u finalu pobedničkog baraža zaustavio Tundra Esports.

Ekipa predvođena veteranom Adrianom „Fata“ Trinksom je bez izgubljene partije stigla do velikog finala, a tamo im se pridružio OG nakon što su još jednom savladali Team Nigmu u finalu gubitničkog baraža.

Pred OG je bio izuzetno težak zadatak da pobede uigraniji sastav Tundre. Dva puta je Tundra Esports vodila, dva puta se OG vraća, da bi konačno u odlučujućoj petoj partiji koja je ujedno bila i najkraća od svih pet koje smo gledali u finalu uspeli da dođu do velike pobede.

Sjajni Suma1L je odigrao 14-0-10 sa Templar Assassinom u petom gejmu pokazavši koliko želi da sa ekipom OG konačno ostvari uspeh.

Ovim je ujedno i kompletiran spisak učesnika jubilarnog desetog The Internationala

Pored 12 najuspešnijih DPC ekipa (Evil Geniuses, PSG.LGD, Virtus.pro, Quincy Crew, Invictus Gaming, T1, Vici Gaming, Team Secret, Team Aster, Alliance, beastcoast i Thunder Predator) kvalifikovali su se kao pobednici regionalnih kvalifikacija Undying, SG e-sports, OG, Team Spirit, Elephant i Fnatic.

The International 10 će se održati u Bukureštu od 7. do 17. oktobra a timovi će se boriti za ukupan nagradni fond od 40 miliona dolara.

Komentari

Vaš komentar