Otkazan Dota 2 Major

Podeli:
Valve

Valve je objavio da prvi Dota 2 Major u 2022. godini ipak neće biti odigran što je timove širom sveta ostavilo u stanju potpunog šoka i neverice.

Dota 2 esport scena je već nekoliko godina u nezavidnoj situaciji. Čini se kao da se sve svelo na The International i da prave podrške izgradnji zdravog eko sistema nema. Bez jasne razvojne scene nema ni novih organizacija i igrača u dovoljnom broju, a samo najuporniji su ostali i spremni su na velika žrtvovanja da bi došli do bogatog plena na The Internationalu.

Ova godina je trebala da počne Major turnirom koji bi došao kao kulminacija zimskog dela takmičarske sezone koji danas služi kao sistem kvalifikacija za The International. Regije su u procesu završavanja regionalnih liga, ali sudeći prema zvaničnom saopštenju Valvea time će se ujedno i završiti zimska sezona.

Major je odložen zbog nemogućnosti da se održi u LAN-u zbog novog razvoja korona virusa i to je potpuno razumljivo, ali ono što nije jasno je kako to da Valve nije preuzeo nikakve mere da osmisli plan B i omogući igračima makar nešto čime bi mogli biti zadovoljni.

Naravno nema nikakvog pominjanja nagradnog fonda Majora na koji su igrači koji su se kvalifikovali računali, neće dobiti čak ni dodatne kvalifikacione poene, već će oni biti prebačeni na preostala dva Majora koja su u planu ove godine.

Igrači su vrlo burno negodovali nove poteze Valvea na društvenim mrežama, a među njima možemo videti i otvorene pozive na bojkot u kojima prednjači bivši TI šampion i Dota 2 vunderkid Syed Sumail „SumaiL“ Hassan.

Komentari

Vaš komentar