PSG.LGD savladao Evil Geniuses u finalu Dota 2 Majora

Dota 2 14. jun. 202115:54 > 15:581 komentar
Podeli:
PSG.LGD
PSG.LGD

PSG.LGD je ubedljivom igrom došao do trofeja na WePlay AniMajor turniru, drugom Dota 2 Majoru u aktuelnoj sezoni. Oni su u velikom finalu savladali Evil Geniuses rezultatom 3-0 i doneli Kini još jednu veliku titulu u Doti.

Kineska ekipa koja predstavlja dva poznata svetska (e)sport brenda Paris Saint-Germain i LGD Gaming je obeležila grupnu fazu Majora završivši na prvom mestu i to bez poraza uz četiri pobede i tri nerešena meča.

U pobedničkom baražu su nastavili istim tempom. Prvo su savladali Alliance, a potom su na putu do finala pali još i Team Nigma i T1.

Evil Geniues je morao da se bori kroz donji baraž za top 2 finiš. Oni nisu imali prava na kiks i svaki meč u plejofu im je bio borba za opstanak, ali to ih nije omelo da istraju i savladaju NoPing e-sports, TNC Predator, Team Nigma, Vici Gaming i konačno T1.

PSG.LGD se ovom pobedom osvetio EG-u za poraz u finalu pobedničkog baraža na prošlom Majoru, kada je kineski sastav morao da se zadovolji trećim mestom. Evil Geniuses je tada u finalu izgubio od Invictus Gaminga, a ponovo se kineska ekipa pokazala kao nepremostiva prepreka u borbi za titulu.

I pored toga igrači EG-a mogu biti zadovoljni time što su završili DPC trku na prvom mestu i puni samopouzdanja odlaze na The International 10 gde će se boriti za enormni nagradni fond koji iznosi 40 miliona dolara.

Komentari

Vaš komentar