Rumunija domaćin The International 10 Dota 2 turnira

Podeli:
TI9
TI9

Najveći esport turnir svih vremena će se održati u našem komšiluku.

Deseti po redu Dota 2 spektakl The International je trebalo da se održi u Švedskoj, ali je pre dve nedelje objavljeno da će Valve morati da traži novog domaćina nakon što nisu uspeli da pronađu dogovor oko viznih olakšica za igrače.

Iako se među fanovima pretpostavljalo da će Rusija ili Ukrajina biti odabrana kao domaćin, odluka je na kraju pala na Rumuniju.

TI10 će biti održan na rumunskom Nacionalnom stadionu u Bukureštu koji je domaćin rumunske fudbalske reprezentacije. Ovo prelepo izdanje može da primi preko 55.000 gledalaca i otvoreno je 2011. godine kada je izgrađen na mestu starog Nacionalnog stadiona iz 1953. godine.

Iako je Valve brzo uspeo da pronađe novog domaćina turnir će biti znatno odložen. The International 10 će se održati u oktobru umesto kao što je prvobitno planirano u avgustu. Grupna faza će se igrati od 7. do 10. oktobra, dok je plejof na programu od 12. oktobra.

Veliko finale je zakazano za 17. oktobar, kada će se dva tima boriti za glavni deo nagradnog fonda koji iznosi preko 40 miliona dolara.

Komentari

Vaš komentar