Saksa i Tundra Esports su The International 2022 šampioni!

Tundra Esports
Tundra Esports

Makedonac Martin "Saksa" Sazdov i Tundra Esports su ubedljivom 3-0 pobedom u velikom finalu protiv ekipe Team Secret došli do TI 2022 titule osvojivši glavnu nagradu od 8.5 miliona dolara.

Evropski tim koji je prvobitno nastupao pod imenom mudgolems, da bi ih početkom prošle godine preuzela britanska esport organizacija Tundra Esports, je ubedljivo došao do TI titule. Njima se u februaru pridružio Saksa koji menja Adriana „Fata“ Trinksa i sa njim ekipa uspeva da zauzme deveto mesto na DPC (Dota Pro Circuit) listi koje im je obezbedilo direktan plasman na The International 2022.

Odličnom igrom u grupnoj fazi zauzimaju prvo mesto u B grupi sa pet pobeda i četiri nerešena rezultata, odnosno kao jedini tim bez izgubljenog meča. Ispostavilo se na kraju da meč neće izgubiti do kraja turnira, a u pobedničkom baražu redom pobeđuju OG, Team Aster i konačno dva puta Team Secret uz samo jednu izgubljenu partiju u četiri meča.

Saksa je prošle godine sa OG zaustavljen u top 8 na TI 2011, nakon čega je ubrzo izbačen iz tima. Njegov najveći dosadašnji uspeh je finale The Internationala 2016 godine kada je njegov tim izgubio od kineskog Wings Gaminga u finalu, a šest godina kasnije balkanski Dota 2 superstar uspeva da dođe do najprestižnijeg trofeja i uveća ukupnu zaradu od Dota 2 turnira na iznos od preko 3 miliona dolara.

Komentari

Vaš komentar